Безопасно ли е за вашия тон на кожата?

Време: 2019-12-27 Хитове : 3

Поради начина, по който работи IPL и лазерната епилация, не всички машини са безопасни при тъмни тонове на кожата. И така, първо проверете кой тип кожа сте.

Fitzpatrick тонове 1 до 6

1-2103201QTO00

За целта използваме скалата на Фицпатрик. Има 6 вида Fitzpatrick, измерени от тип I до VI. Тип I е най-светлата кожа, а тип VI най-тъмната.

Всички устройства за домашна употреба, разгледани тук, са безопасни за типове I до IV, светли до средно кафяви тонове на кожата. Още няколко са безопасни за тъмна кожа до тип V. И двойка са безопасни за най-тъмната кожа VI. Те използват двойни енергии с много нежен IPL, който е безопасен за черна кожа.

Ще действа ли върху цвета на косата ви?

С домашния лазер и IPL, колкото по-тъмен е цветът на косата ви, толкова по-добре.

1-2103201QTT29

Тъмно руса до черна коса

Има тъмен меланин в тъмно руса до черна коса. Интензивната светлинна енергия е насочена към меланина, загрява го и деактивира космения фоликул. Ако вашият естествен цвят на косата е в този диапазон, изберете от всички домашни IPL и лазерни устройства за епилация.

Светло руса, червена и сива / бяла коса

С светла коса (светло руса, червена, бяла или сива) нямате нужда от тъмния меланин. Косата ви не може да привлече светлинната енергия, така че не се загрява, нито коренът на косата е деактивиран. Повечето устройства няма да работят за вас, въпреки че някои казват, че могат.

1-2103201QTbD

Противопоказания

Може да сте неподходящи за лазерна и IPL епилация по куп здравословни и медицински причини.

Прочетете ръководството за потребителя, преди да купите!

Те варират от бременност и кърмене, диабет, медицински и кожни заболявания до фотосенсибилизиращи лекарства.

Тези противопоказания ще намерите в ръководствата за потребителя. Преминете към уебсайтовете на марката, повечето имат версии за изтегляне. Ако не можете да го намерите, изпратете имейл на клиентска поддръжка и го поискайте. Не купувайте машина, докато не сте ги проверили!