Какво представлява управлението на проекти?

Време: 2018-05-05 Хитове : 3

1-2103201QI2260

За да се даде описание на управлението на проекти, е важно да се започне с дефинициите на думите: „проект“ и „управление“. И така, какво е проект? Това е предприятие, индивидуално или съвместно, планирано подробно и предприето с цел постигане на определена цел. Разбира се, той може да се отнася до всичко, започвайки от задания в клас, за да разработва проекти, извършвани в бизнес корпорации. Проектът е временен процес, който може да отнеме само няколко дни или може да продължи няколко или дори много години.

А какво ще кажете за управлението? Това е толкова просто, колкото изглежда - практика да отговаряте за неща или хора. И така, какво става с управлението на проекти? Управлението на проекти, както го познаваме, възниква през 20 век и през 1950-те години се превръща в отделна дисциплина, използвана във висшия сектор на икономиката и в общоразбираемата бизнес област. Днес тя обединява най-вече хора от различни региони - градове или дори държави, като всеки от тях има различна област на опит и културен опит. Поради тази причина често се извършва дистанционно.

Има пет етапа на управление на проекти (съгласно Ръководството на PMI за основата на знанията за управление на проекти):

1. започване
2. Планиране и проектиране
3. строителство
4. Мониторинг и контрол
5. Затваряне

Разбира се, при всяко управление на проекти трябва да организирате работата си максимално. Можете да го направите ефективно със специален софтуер, наречен софтуер за управление на проекти, например Trello, Evernote, Asana.