Каква е разликата между областите на НИРД и проектирането и инженеринга?

Време: 2018-05-05 Хитове : 2

1-2103201QH9B7

Каква е разликата между областите на НИРД и проектирането и инженеринга? Този отговор стана доста дълъг, защото е основен въпрос.

Има известно припокриване, но компаниите за научноизследователска и развойна дейност обикновено са създадени да приемат концепция от идея към прототип. Обикновено тези прототипи, дори ако те са „пилотно произведени“ от компанията за научноизследователска и развойна дейност, ще се нуждаят от по-напреднало промишлено инженерство, за да направят дизайна произведен и продаем, а често компанията за проектиране и инженеринг също ще добави козметични подобрения, за да направи продукта по-привлекателен , по-лесни за складиране, по-лесни за разпространение и в съответствие с всички правителствени разпоредби.

Големите компании имат секции или отдели за научноизследователска и развойна дейност под един чадър, но процесът ще бъде подобен на описания тук, така че просто помислете „друго подразделение“ вместо „друга компания“.

Притежавах R&D компания с малка производствена секция. Бихме могли да произвеждаме в малки количества, но бихме наели компания за проектиране и инженеринг, когато сме готови да произвеждаме в големи количества. Бихме направили това, което наричахме „пилотно производство“, но всъщност беше „пилотно производство на прототип“. Нашата работа беше да направим продукта функционален и произвеждаем.

Инженерът-дизайнер трябва да разбере как да включи налични в търговската мрежа компоненти в сглобка, да попълни спецификация и как да спазва всички държавни разпоредби за изработване на устройството. Инженер за научноизследователска и развойна дейност също трябва да знае тези неща, но е по-фокусиран върху функционалните изисквания на сглобката.

Ето как работи на практика: Когато правя научноизследователска и развойна дейност за разработване на сборка, не се притеснявам толкова много за цената на всеки компонент, докато не съм сигурен какво ще работи. След това, след като имам работещ продукт, ще се върна през монтажа и ще предложа налични в търговската мрежа части. Може дори да тествам моя дизайн, като разработя малък производствен цикъл, използвайки посочените от мен части. Обикновено наричам това „пилотно производство“, но всъщност това е просто част от процеса на НИРД.

Когато инженерът-дизайнер го получи, ще се срещнем и ще прегледаме цялата спецификация, като наддадем всеки компонент. Той ще знае кои са ROHS, CE, UL или други regs съвместими, кои ще изискват допълнителни одобрения и как да процедира, ако го направят. Ще го посъветвам какво тестване може да се наложи, ако направим различен избор от избрания от мен. В края на този процес ще получим описанието на материалите. След това ще се срещнем с дизайнерите, търговците, корабоплаването, дизайна на опаковки и т.н., за да преминем през брандиране, етикетиране, набори от инструкции, опаковане, разпространение, баркодове, QR кодове и др. Всяка от тези дисциплини има свой собствен набор от правила управляващ как се правят. Всички тези дисциплини са в компанията на инженера по проектиране, но не е задължително в компанията за научноизследователска и развойна дейност.

В този момент ще привлечете производствения инженер. Те ще вземат продукта на дизайнерския инженер и ще се съобразят със стъпките и изискванията за поръчка и проверка на части, производство, доставка и контрол на качеството, след като продуктът излезе на пазара.

Продуктовото инженерство изисква всички тези дисциплини и всяка една е различна. Когато разработвате продукт, има прекъсвания между дисциплините, но обикновено има непрекъснат диалог и необходимост от взаимодействие през целия живот на продукта между инженерите за научноизследователска и развойна дейност, дизайнерите и производствените инженери.