Всички категории

Industry News

Начало>Новини>Industry News

HOT НОВИНИ

Най-добра домашна IPL епилация за тъмна и черна кожа (частⅠ)

Време: 2019-12-27 Хитове : 3

Най-доброто ръководство за безопасно домашно лазерно / IPL обезкосмяване за тъмни и черни тонове на кожата, както и най-добрите устройства за избор

Не всички домашни IPL и лазерни машини са безопасни за вас, ако имате тъмна кожа. Това се дължи на науката зад лазерната и IPL епилация.

В този обзор научете защо не всички устройства са безопасни, защо други са, как да проверите тонуса на кожата си и кои устройства са безопасни и ефективни при по-тъмни и черни тонове на кожата. Продължете да четете, за да намерите идеалното си устройство за вашия тон на кожата.

Тези безопасни за тъмна и черна кожа домашни IPL машини са широко достъпни във Великобритания, Европа, Австралия и Северна Америка.

Първо, нека се задълбочим защо не всички лазерни машини са безопасни за тъмна и черна кожа.

1-2103201K233152

Защо не всички лазерни и ipl устройства са безопасни за тъмна кожа?

Това е до науката зад лазерната и IPL епилация.

Веществата в нашето тяло поглъщат светлината на различни дължини на вълните. Ние наричаме тези вещества хромофори. Те са тъмният пигмент в косата и кожата (наречен меланин), оксихемоглобин в кръвта и водата. За лазерна и IPL епилация целевият хромофор е меланин във вашата коса.

Мощната светлинна енергия от IPL и лазери е насочена към меланина във вашата коса, за да забави и намали растежа на косата по тялото и лицето.

Някои клетки във вашия космен фоликул (малко под кожата) съдържат меланин. Този меланин поглъща светкавиците на IPL и импулсите на лазерната енергия и се превръща в топлина. Той уврежда областите на космения фоликул. След това косата се затваря и навлиза във фаза на покой. И така, косата ви расте по-бавно и по-слаба и в крайна сметка изобщо спира да расте.

Меланин има и в кожата

По-тъмните тонове на кожата имат по-висока концентрация на меланин.

Нашата кожа съдържа и меланин. В светли и средни тонове има само малки количества меланин. Това означава, че има голям контраст между светлата кожа и тъмната коса с много меланин. Светлинната енергия лесно насочва меланина в косата ви и оставя кожата ви недокосната. Ето защо лазерът и IPL работят най-добре при светли тонове на кожата и тъмна коса.

Въпреки това има концентриран меланин в по-тъмна кожа. Следователно има само малък контраст между кожата и косата ви. Това означава, че без подходяща технология и конфигурация, кожата ви също поглъща светлинната енергия. Той се превръща в топлина и причинява болка, мехури и изгаряния. Кожата ви също може да потъмнее или да изсветли на цвят. Този страничен ефект е временен или постоянен.

И така, как да разберете дали вашият тон на кожата е безопасен?

1-2103201K234508

Всички устройства за домашна употреба се доставят с ясен, безопасен диапазон на тона на кожата, отбелязан на опаковката и в ръководството за потребителя. И повечето марки използват диаграмата на кожата на Fitzpatrick, за да направят това.

Какъв тип тон на кожата имате?

Томас Б. Фицпатрик разработи скалата на Фицпатрик през 1975 г. Използва се за оценка на това как различните типове кожа реагират на ултравиолетова (UV) светлина. Пълната скала детайлизира тона на кожата, цвета на косата и реакцията на кожата на слънцето. Но за домашни лазерни и IPL устройства използваме само скалата на цветовете на кожата. Той помага да се изясни кои тонове могат безопасно да използват машина.

Има 6 вида Fitzpatrick, измерени от тип I до VI. Тип I е най-светлата кожа, а тип VI най-тъмната.

1-2103201K2351E

I: Светла, бледобяла кожа

II: Бяла, светла кожа

III: Средно бяла до маслинена кожа

IV: Маслинена, среднокафява кожа

V: Кафява, тъмнокафява кожа

VI: Много тъмнокафява до черна кожа

Използвайте скалата, за да видите до кой тип сте най-близо. Проверете различни зони на тялото, защото тонът ви може да варира. И помнете, вашият тон на кожата може да се задълбочи и потъмнее през лятото. Така че, опитайте се да го основавате на тона на кожата ви през летните месеци.

Ако сте между тип IV и V, можете да изберете устройство, което е безопасно до тип V.

Ако сте между типове V и VI, най-добре е да изберете устройство, безопасно за ВСИЧКИ тонове.