Всички категории

Industry News

Начало>Новини>Industry News

HOT НОВИНИ

Колко често трябва да се прави устройство за лазерна IPL епилация?

Време: 2019-12-17 Хитове : 3

Нежеланото окосмяване по лицето и тялото може да бъде направо утежняващо за премахване. Бръсненето, пинсетирането и кола маската са отнемащи време рутина, която често трябва да се извършва ежедневно, за да бъде в крак с растежа на косата. За тези, които са уморени от поддръжката, лазерното IPL устройство за епилация може да бъде решение на вашите проблеми с косата.

1-2103201K212628

Колко често се нуждаете от лазерно IPL устройство за епилация?

Косата расте на цикли, което означава, че никога не виждате цялата коса на лицето или тялото си наведнъж. Така че за ефективно премахване на тази коса за постоянно, фоликулите трябва да са в активен цикъл на растеж.

По време на процедурата лазер насочва меланина във всеки фоликул. Меланинът е пигмент, който придава на косата цвят и не присъства, освен ако косата расте. Ето защо са необходими няколко сесии с лазерно IPL устройство за епилация, за да премахнете цялата си коса в определена зона. Ето защо лазерното IPL устройство за епилация не винаги работи на хора с бяла, светлочервена, руса или сива коса.

Най -общо казано, повечето хора се нуждаят от шест до осем сесии за лечение, за да се гарантира, че всички косми във всеки цикъл са премахнати. Сеансите на лазерно IPL устройство за епилация обикновено са раздалечени с минимум осем седмици, за да позволят на косата да влезе в нов цикъл, така че всички фоликули да бъдат насочени.

1-2103201K213510

Скоростта на растеж на косата обаче е различна при всеки човек и може да варира в зависимост от местоположението на косата. Например, косата на лицето има тенденция да расте по -бързо от косата на краката и може да се наложи да се третира на всеки четири седмици. Косата на краката може да расте много по-бавно и може да се прави на 12-седмични интервали.

След лазерно IPL устройство за епилация.

След първата ви сесия с лазерно лечение има период на косопад. В продължение на около три седмици след лечението може да забележите нещо, което прилича на растяща коса, но всъщност третираната коса пада или пада.

1-2103201K2151S

Можете да ускорите този процес, като използвате луфа, мек захарен скраб или кърпа, когато се къпете или къпете, за да ексфолирате зоната и да помогнете за по -бързото премахване на косата. Ако все още имате коса в третираната зона след около три до четири седмици, най -вероятно тя не е била във фазата на растеж по време на последното ви лазерно лечение. Това е рядко явление, но се случва, така че не забравяйте да уведомите вашия специалист по лазерно лечение при следващата сесия.

След като косата ви се е спуснала, ще забележите, че зоната ще бъде гладка и без коса в продължение на няколко седмици. След като косата започне да расте отново, е време за следващото ви лечение.