Всички категории

Industry News

Начало>Новини>Industry News

HOT НОВИНИ

Предпазни мерки при лазерна епилация

Време: 2019-12-19 Хитове : 4

Какво да очаквате от лазерната епилация

Лазерната епилация използва лека радиация чрез лазери с висока температура. Целта е да се увредят космените фоликули достатъчно, за да се забави значително растежа на косата. Въпреки че ефектите продължават по -дълго от домашните методи за епилация, като бръснене, лазерната терапия не създава трайни резултати. Ще трябва да получите множество лечения за дългосрочна епилация.

Ползи

Лазерната епилация може да се направи почти навсякъде по лицето и тялото, с изключение на зоната около очите. Това прави процедурата гъвкава в нейните приложения.

Има и малко или никакво време за възстановяване. Можете да възобновите нормалните си дейности след всяка процедура.

Въпреки че новите косми все още могат да растат, ще забележите, че те растат с по -фин и светъл цвят от преди. Това означава, че когато има повторен растеж, той няма да изглежда толкова тежък, колкото преди.

Тази процедура е най -ефективна, ако имате светла кожа и тъмна коса.

1-2103201K21RK

Странични ефекти и рискове

Страничните ефекти от лазерната епилация могат да включват:

мехури

възпаление

подуване

раздразнение

промени в пигментацията (обикновено светли петна по тъмна кожа)

червенина

подуване

Незначителните странични ефекти, като дразнене и зачервяване, изчезват в рамките на няколко часа след процедурата. Всички симптоми, които продължават по -дълго от това, трябва да бъдат отстранени от Вашия лекар.

Белезите и промените в текстурата на кожата са редки странични ефекти.

Можете да сведете до минимум риска от странични ефекти и трайно увреждане на кожата, като се уверите, че търсите лечение само от сертифициран от борда дерматолог. Не се препоръчват салони и лазерно отстраняване у дома.

1-2103201K219317

Последващи грижи и последващи действия

Преди процедурата вашият дерматолог може да нанесе аналгетичен мехлем, за да сведе до минимум болката. Ако все още изпитвате болка, говорете с Вашия лекар относно приемането на болкоуспокояващи без рецепта (OTC). Вашият лекар може също да Ви предпише стероиден крем за силна болка.

Честите симптоми, като зачервяване и подуване, могат да бъдат облекчени чрез прилагане на лед или студен компрес върху засегнатата област.

Лазерната епилация деактивира растежа на косата-вместо да премахва космите-така че ще се нуждаете от последващи процедури. Редовните поддържащи процедури също ще удължат резултатите.

Също така ще искате да сведете до минимум излагането на слънце след всяка лазерна епилация, особено по време на пиковите дневни часове. Повишената слънчева чувствителност от процедурата ви излага на риск от слънчево изгаряне. Уверете се, че носите слънцезащитни продукти всеки ден. Клиниката Mayo също препоръчва да се избягва пряка слънчева светлина в продължение на шест седмици преди лазерна епилация, за да се предотвратят нарушения на пигментацията по дъбената кожа.

Назначенията за проследяване са от съществено значение за този вид лечение. Според клиниката Майо повечето хора се нуждаят от последващо лечение на всеки шест седмици, до шест пъти. Това помага да се спре растежа на косата след първоначалната сесия за лазерна епилация. След този момент също ще трябва да посетите вашия дерматолог за среща за поддръжка. Можете да правите това веднъж или два пъти годишно в зависимост от вашите нужди. И можете да се бръснете между срещите.

1-2103201K220115

Разходи

Лазерната епилация се счита за незадължителна козметична процедура, така че не се покрива от застраховка. Общата цена варира в зависимост от това колко сесии имате нужда. Можете също да говорите с вашия дерматолог за план за плащане.

Въпреки че лазерното лечение на косата у дома може да бъде привлекателно от гледна точка на разходите, не е доказано, че е безопасно или ефективно.