Всички категории

Industry News

Начало>Новини>Industry News

HOT НОВИНИ

Добре признати предимства на IPL устройствата

Време: 2019-12-26 Хитове : 4

Друго добре признато предимство на IPL устройствата е относително големият отпечатък на техния размер на петна и произтичащата от тях скорост на лечение, което позволява да се ограничи общия брой импулси на обработка до минимум и да се осигури бързо третиране на големи анатомични области. Независимо от това, по -големите наконечници и размерите на петна могат да представляват потенциален недостатък при маневреност при третиране на неравни повърхности на кожата.

1-2103201K22XT

Първият доклад за използването на IPL устройство в дерматологията датира от 1996 г., когато той е успешно използван за лечение на кохорта от 80 пациенти с устойчиви на лечение петна от портвейн за лице в Германия. светлина със спектър на дължината на вълната от 515 до 1200 nm, първоначално е разработена за лечение на широк спектър от доброкачествени съдови лезии, включително телеангиектазии и ретикуларни разширени вени на краката.

Първото IPL устройство получи разрешение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) през 1995 г. за лечение на телеангиектазии на долните крайници. Оттогава благоприятната му цена и гъвкавост, за разлика от много лазери с един спектър, доведе до бързото му разпространение и използване в редица различни клинични условия. Въпреки ранните твърдения, че имат твърде много странични ефекти и твърде ниска ефективност, иновациите в технологиите доведоха до разработването на по -мощни, предвидими и надеждни устройства, повишаващи тяхната полезност при подмладяване на кожата.

1-2103201K230517

Съществуват множество утвърдени и ефективни лазерни процедури за насочване към кръвоносни съдове в кожата, като импулсният багрилен лазер е работният кон в много практики в цялата страна. Едно ограничение на последното обаче е необходимостта от постигане на пурпура в няколко клинични сценария за постигане на приемливи резултати. За разлика от това, едно от основните предимства на IPL технологията е липсата на постоперативна пурпура, което значително намалява времето за престой след процедурата. Вместо да предизвиква незабавна пурпура, целта на лечението на съдовите лезии с IPL е да се повиши температурата на кръвоносните съдове достатъчно високо, за да предизвика коагулацията, което води до нейното разрушаване и заместване с фиброзна гранулационна тъкан. Поради своята полихроматичност, IPL може да се насочи към оксихемоглобин (преобладаващо при клинично червени лезии), дезоксигениран хемоглобин (предимно при сини лезии) и метхемоглобин, с пикови дължини на вълните на абсорбция 418, 542 и 577.

1-2103201K231H1

Ако все още се колебаете относно IPL технологията за епилация, добре дошли да ни посетите и да научите повече за нея, а също така добре дошли да направите практически опит.