Всички категории

Новини

Начало>Новини

HOT НОВИНИ

Как да защитим кожата след епилация през лятото?

Време: 2021-07-29 Хитове : 8

През лятото навън има много ултравиолетови лъчи. Слънцезащитните продукти са нашето лято, което трябва да правим, особено след епилация кожата е по -чувствителна и крехка. Как да свършим добра работа по защита на кожата, за да направим кожата освежаваща и без натоварване?

 

Обърнете внимание на слънцезащитата по време на епилация.

След епилация се препоръчва да обърнете внимание на ежедневните слънцезащитни продукти. Ултравиолетовите лъчи могат не само да ускорят отлагането на меланин върху епидермиса, но и да ускорят стареенето на кожата. Когато излизате, по -добре използвайте чадър за борба с ултравиолетовите лъчи.

Можете също така да използвате други физически слънцезащитни методи, като носене на широкопола шапка, носене на слънчеви очила и слънцезащитни дрехи, по същество може да блокира по -голямата част от UV, обърнете внимание, за да поддържате дрехите чисти и сухи, да избегнете инфекция!

 

Имате нужда от лека диета по време на епилация

 

1. Да ядете храна, богата на витамин С, подобрете устойчивостта на кожата, за да намалите производството на пигменти.

 

2. Не пушете и не пийте, намалете дразненето на кожата

 

3. Избягвайте пикантна храна

 

4. По време на епилация е необходимо да се облекчи кожата навреме

 

     Нанасяйте овлажняващи и овлажняващи продукти и не използвайте продукти за грижа за кожата, съдържащи есенция след епилация.

 

     Тъй като епилацията не може да се използва с продукти за грижа за кожата, съдържащи аромати, изберете естествени съставки, формула против алергии и овлажняващ лосион за текстура, когато избирате овлажняващи продукти, за предпочитане с безцветни и безвкусни продукти за грижа за кожата.

 

5.Други съображения

 

Избягвайте интензивни упражнения, за да не предизвикате изпотяване на кожата, което ще доведе до депилация на раната, напоена, което води до пот в порите, което също ще предизвика инфекция

 

След епилация избягвайте прекомерното използване на сложна избелваща козметика, подправки и парфюми. Тъй като много избелващи козметични продукти и аромати съдържат някои дразнещи съставки. Използването на избелваща козметика и аромати вероятно ще предизвика дразнене на кожата, което причинява зачервяване и подуване.