Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Електролиза Епилация

Време: 2019-12-18 Хитове : 92

Какво да очакваме от електролизата

Електролизата е друг вид техника за епилация, която се извършва от дерматолог. Освен това нарушава растежа на косата. Процесът работи чрез поставяне на устройство за епилатор в кожата. Той използва късовълнови радиочестоти в космените фоликули, за да спре новата коса да расте. Това уврежда космените фоликули, за да предотврати растежа и води до отпадане на съществуващите косми. Все пак ще ви трябват множество последващи срещи за най-добри резултати.

За разлика от лазерната епилация, електролизата е подкрепена от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) Trusted Source като постоянно решение.

1-2103201P55C32

Ползи

Освен че дава по-постоянни резултати, електролизата е изключително универсална. Той може да помогне за инхибиране на растежа на нова коса за всички видове кожа и коса. Електролизата може също да се използва навсякъде по тялото, включително веждите.

Странични ефекти и рискове

Незначителните странични ефекти са често срещани, но те обикновено изчезват в рамките на един ден. Най-честият симптом е леко зачервяване от дразнене на кожата. Болката и подуването са редки.

Възможните тежки нежелани реакции включват инфекция от нестерилни игли, използвани по време на процедурата, както и белези. Посещението на сертифициран дерматолог може да сведе до минимум рисковете.

1-2103201P55Ia

Последващи грижи и последващи действия

Резултатите от електролизата се смятат за постоянни поради разрушаване на космените фоликули. На теория, ако повредите космените фоликули, това означава, че не могат да растат нови косми.

Тези резултати не се постигат само за една сесия. Това е особено случаят, ако процедурата се прави на голяма площ като гърба ви или на област с по-дебел растеж на косата като срамната област.

Според клиниката в Кливланд повечето хора се нуждаят от последващи сесии всяка седмица или двуседмично, за да постигнат оптимални резултати. След като косата изчезне, няма да имате нужда от повече процедури. Не се изисква поддръжка с електролиза.

Вижте: Как да лекувате и предотвратявате врастнали срамни косми

1-2103201P55X33

Разходи

Подобно на лазерната епилация, електролизата не се покрива от застраховка. Сумата, която плащате, зависи от размера на лекуваната зона и броя на необходимите последващи действия. Някои лекари начисляват почасова ставка. Електролизата струва по-малко при всяко посещение, но в крайна сметка може да имате повече сесии, отколкото при лазерна терапия.

Домашните епилатори се предлагат за продажба, но те не са толкова ефективни, колкото професионалните устройства. Освен това тези машини не се регулират от FDA за безопасност.