Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Прекомерното окосмяване по тялото се дължи най-вече на тези причини

Време: 2021-04-30 Хитове : 525

Наскоро някои снимки на фитнес и отслабване са публикувани от приятели около тях и са придружени от думи като „лятното състезание е на път да започне, хайде всички!“. За много хора, особено за млади момичета, освен че са заплетени в „загуба на тегло“ този въпрос, може да се тревожи и за друго нещо: това е дебелото окосмяване по тялото.
1-2104301140101b

Хората имат дебели косми по тялото, което се дължи най-вече на следните причини:

1, Генетичното наследяване е една от причините. Ако по-възрастните родители в семейството принадлежат на хора с прекомерно окосмяване по тялото, тогава вероятно този тип ген ще бъде предаден на вас. Освен това има някои причини, които могат да накарат прекомерното нарастване на космите по тялото, тоест расата, полът, възрастта и нивата на хормоните също могат да повлияят на окосмяването по тялото на хората.

2, хормоналните лекарства също могат да причинят прекомерно окосмяване, тъй като хормоналните лекарства могат лесно да причинят ендокринни нарушения в тялото. Особено тези лекарства, съдържащи мъжки хормони, могат лесно да предизвикат повишаване на андрогените в организма.

3, Ако поддържате лош житейски навик дълго време, това също ще доведе до ендокринни нарушения и тежка коса. Честото оставане до късно и яденето на пикантна храна също ще повлияе до известна степен на ендокринната система на организма.

Всъщност всеки има окосмявания по тялото около устните, челюстта, краката и подмишниците, но различните хора имат различна физика, така че се показват по различен начин. Ето защо някои човешки тела имат гъста коса, а някои рядка коса. В нашето ежедневие можем да ядем повече пресни зеленчуци и плодове, за да развием добри ежедневни навици. Също така ще бъде голяма помощ за нас да се отървем от космите по тялото!