Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Премахване и намаляване на космите (частⅠ)

Време: 2019-12-27 Хитове : 71

По-малко окосмяване по тялото както за мъже, така и за жени, е все по-желано и считано за по-привлекателно. Следователно епилация е доста често срещана, с различни методи за премахване на нежеланото окосмяване - временно или постоянно. Но необходимите усилия и разходи варират, както и степента на успешна епилация.

Има продукти, които премахват космите и други продукти, които намаляват растежа на косата. Докато някои продукти могат да бъдат закупени в магазините, други се предписват от дерматолози и се използват под лекарско наблюдение.

1-2103201P63bC

епилация

Актуален

Продукти за депилация без рецепта или кремове за обезкосмяване се предлагат без рецепта и трябва да се използват според указанията, защото неправилната употреба може да изгори кожата. Важно е да направите тест за пластир, преди да използвате крем за депилация, за да тествате за всякакъв вид дразнене на кожата или непоносимост.

1-2103201P6412T

Процесуално

Бръсненето е най-популярният метод за епилация сред мъже и жени. Той е евтин, бърз, удобен и относително безболезнен. Възможността от поява на прорези, порязвания, бърз растеж и врастнали косми предизвика търсенето на потребителите за по-гладки, дълготрайни резултати.

Когато е възможно, използвайте самобръсначка с едно острие и се обръснете в една посока. Избягвайте да се движите напред-назад в две или повече посоки над обръснати места.

Нанизването на резби е метод за епилация с произход от Азия, който сега е популярен в западните страни. При резбата тънка (памучна или полиестерна) нишка се удвоява, след което се усуква. След това се навива върху участъци с нежелано окосмяване по лицето, като скубе косата на нивото на фоликула. Конците могат да бъдат по-болезнени от кола маската, но ефектът продължава шест до 10 седмици.

Епилацията включва нанасяне на слой разтопен восък върху кожата, след което бързо го издърпвате в посока, обратна на растежа на косата. Това издърпва косата от корена и по този начин забавя възстановяването на косата, което може да се случи след две до три седмици в зависимост от индивида.

1-2103201P642X8

Предлагат се както топли, така и студени техники с восък. Необходимо е допълнително внимание с топъл восък, за да се гарантира, че не е толкова горещ, че да изгори кожата. Зачервяването и чувствителността могат да продължат часове след епилация. Повтарящите се увреждания на космените фоликули, според някои, в крайна сметка могат да доведат до намален растеж на космите на мястото на многократно кола маска.
Отрицателните странични ефекти включват болка по време на отстраняването, както и врастнали косми или фоликулит, белези, хиперпигментация и дерматит. Епилацията с кола маска трябва да се избягва върху раздразнена, изгоряла от слънце или счупена кожа. Също така избягвайте кола маска, ако използвате някои видове кремове за акне с рецепта или приемате изотретиноин; восъкът може да издърпа кожата.