Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Как да изберем рентабилно устройство за домашна епилация

Време: 2021-03-26 Хитове : 4

Днес бих искал да говоря за това как да изберем рентабилно устройство за домашна епилация. На първо място, трябва да имаме известни познания за устройството за епилация. Устройството за епилация е разделено на домашен IPL (Intense Pulsed Light) тип и лазерен тип. Техният принцип и при двете епилация е еднакъв. „Селективен ефект на фотопиролиза“ е просто „използване на космения фоликул меланин за абсорбиране на светлинна енергия и след това нагряване на космения фоликул, като по този начин се унищожава косменият фоликул, за да се постигне целта за епилация“. В момента най-много устройства за епилация на пазара са IPL. Устройствата за лазерна епилация обикновено се използват в козметични салони и болници.

1-210326135542218

Като цяло за домашно устройство за епилация просто трябва да изберем типа IPL. Енергията от лазерен тип е твърде висока, за да осигури безопасност за дома. Най-важната спецификация на IPL устройството за епилация е дължината на вълната и енергията.

Дължина на вълната: Колкото по-дълга е дължината на вълната, проникването в кожата е по-силно, ефектът на обезкосмяване е по-добър и по-малкото увреждане на кожата.

Принцип: Различните дължини на вълните имат различна проницаемост в кожната тъкан. Колкото по-дълга е дължината на вълната, толкова по-добра е проникването на светлината. Енергията на дължината на вълната може да премине през повърхността на кожата до корена на космения фоликул и тогава светлината в космения фоликул ще се абсорбира и трансформира. По този начин той може да унищожи тъканта на космения фоликул. Топлината може да изгори корена на косата във фазата на растеж и светлинната енергия няма да навреди на околните тъкани, докато работи върху космения фоликул, така че ефективността на безопасността също е много висока.

Енергия: Колкото по-висока е енергията, толкова повече топлина за космените фоликули и разбира се ефектът от епилация ще бъде по-добър.

Принцип: Енергията на домашното IPL устройство за епилация не е особено висока, така че не е нужно да се притеснявате, че енергията е прекалено висока и уврежда кожата, докато енергията на основното устройство за домашна епилация трябва да достигне само около 4J / cm² за постигане на ефекта от епилация.

По отношение на ефектите, всяко устройство за епилация на пазара има повече или по-малък ефект. Поради различните технологии и цикъла на епилация, ефектът на епилация и опитът за епилация не са еднакви. Можете да направите избора според вашите нужди.