Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Факт ли е постоянната епилация или измама?

Време: 2020-11-05 Хитове : 4

Сред многото инструменти за епилация, все повече хора избират домашно устройство за епилация. Цената не е висока и ни е удобно да използваме, но може ли апаратът за епилация наистина да постигне ефекта на трайната епилация?

Много хора имат неразбиране относно лазерната епилация, мислейки, че тя няма да расте след като се направи веднъж, така че може ли настоящият инструмент за лазерна епилация наистина да постигне трайна епилация? След това нека да разгледаме как работи инструментът за лазерна епилация и дали може да постигне трайна епилация наведнъж.

74

На първо място, трябва да разберем как инструментът за лазерна епилация извършва епилация. Накратко, той облъчва лазера със специфична дължина на вълната в позицията, която трябва да бъде премахната. Лазерът може да проникне в епидермалния слой на кожата, за да достигне корена на космения фоликул и след това да унищожи космения фоликул, така че косата да загуби способността си да се регенерира и да постигне трайна епилация.

Тъй като човешката коса също има цикъл на растеж, тя е разделена главно на три етапа: фаза на растеж, фаза на регресия и период на почивка. Всеки ден старата коса естествено ще пада и новата коса постепенно ще расте. Тъй като количеството падаща коса и количеството нарастваща коса са приблизително балансирани, изглежда, че количеството коса винаги е толкова много, но всъщност някои космени фоликули са в период на почивка и няма явление на поява на коса. .

77

Лазерната епилация засяга главно космите във фазата на растеж и по същество е неефективна за косата във фазите на дегенерация и почивка. Трябва да изчакате тази част от косата да премине към следващата фаза на растеж преди лечението. Тази коса навлиза във фазата на растеж е Цикличен процес, един след друг, вместо да расте заедно. Следователно лазерната епилация обикновено изисква 3-5 процедури или повече, за да се постигне по-добър ефект на епилация.

Трябва да се отбележи, че качеството на устройството за епилация варира и е необходимо да се обърне внимание на избора на устройството за обезкосмяване с гарантирано качество. Ако купувате нещо евтино, но качеството не е достатъчно, ефектът от епилация не само не е добър, но може да доведе и до странични ефекти.

И това, което клиничното твърдение е трайно депилиращо, е също така да позволи на косата да расте повече в цикъл на растеж. Не че те никога няма да растат след една употреба. След като това недоразумение бъде избегнато, естествено е да знаете дали вашето устройство за епилация е ефективно.