Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Наистина ли домашното IPL устройство за обезкосмяване е в състояние на трайна епилация? - Нобелова иновация

Време: 2019-09-30 Хитове : 56

Когато повечето хора избират метода за епилация, първото нещо е да се види какъв е ефектът от обезкосмяването, дали има остатъци, а след това и продължителността на времето за обезкосмяване. Сега има някои продукти за епилация, които могат да бъдат премахнати за постоянно. Определено има много хора, които имат въпроси. Вярно ли е? Нека Нобелова иновация говори с всички днес.

В настоящия метод за епилация, четирите думи за трайна епилация са двата продукта на лазерно устройство за епилация и IPL устройство за епилация за домашна употреба. Може ли фотонният епилатор да премахне завинаги космите?

Нека първо поговорим за цикъла на растеж на косата.

1-2103201P212B3

Растежът на косата е цикличен и се разделя на период на растеж, период на регресия и период на почивка.

Период на растеж: Растежът на косата през периода на растеж е 0.27 ~ 0.40 mm на ден в продължение на 2-7 години, характеризиращ се с непрекъснат растеж и след това навлиза в периода на регресия.

Дегенеративен период: След навлизането в дегенеративния период, космените луковици в долната част на космения фоликул, включително частта за растеж на косата, започват да се свиват. Косата вече не расте и се разхлабва и има тенденция да пада; косата в регресивния период представлява около 1%; обикновено 2 до 3 седмици, а след това влиза в периода на почивка.

Период на почивка: По време на периода на почивка долната част на космения фоликул е напълно атрофирана, косата се отделя, а косата в периода на почивка представлява около 14%; периодът на почивка продължава от 3 до 6 месеца, след което косменият фоликул навлиза в периода на растеж и расте нова коса.

След като говорим за цикъла на растеж на косата, нека поговорим за принципа на лазерната епилация и IPL устройството за епилация за домашна употреба.

1-2103201P21C63

IPL епилация за домашно използване е принцип на селективна светлинна (техника с широк спектър) пиролиза, използващ силен импулсен източник на светлина за постигане на епилация. IPL епилация в домашни условия е нежно, неинвазивно лечение на вътрешния лазер, който използва меланоцитите в космения фоликул, за да абсорбира светлината в определена лента, причинявайки космения фоликул да генерира топлина, като по този начин селективно унищожава космения фоликул, като същевременно се избягва увреждане на околните тъкани. Отстранете космите.

Методът за лазерна епилация се основава на селективната фототермична динамика, чрез правилно регулиране на импулсната енергия на дължината на вълната на лазера, лазерната светлина през повърхността на кожата ще може да достигне корените на космения фоликул, абсорбирането на светлинна енергия в топлинна енергия и разрушаването на космените фоликули, като по този начин способността да се регенерира загубена коса едновременно, без да се уврежда околната тъкан, болка леко технология.

Лазерната епилация е постоянна форма на епилация, която може да увреди или унищожи космените фоликули.

1-2103201P21V24

Косата обаче вероятно ще расте отново. Ако косменият фоликул е повреден по време на лазерна епилация, но не е напълно унищожен, шансът за растеж на косата е голям.

Ето защо много лекари сега използват лазерна епилация като трайна епилация, а не за трайна епилация.

Ако космените фоликули вече са некротични, епилация е постоянна. Ако косменият фоликул е само повреден, косата ще расте отново. Продължителността на растежа на косата зависи от цикъла на растеж на косата, който е уникален за всеки индивид.

Следователно, трайната епилация е малка вероятност. При нормални обстоятелства IPL устройството за епилация в домашни условия не може да направи трайна епилация, най -много, можете само да удължите цикъла на растеж на косата си.