Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Има ли облъчване в домашния апарат за епилация? Повече вреда за тялото? Няма ефект от епилация? Събудете се приятели, 2020 г. все още вярвате на слуховете?

Време: 2020-07-31 Хитове : 3

Трябва да призная, че все повече хора започнаха да обръщат внимание на външния си вид през последните години и красотата вече не е синоним на млади жени. Тъй като търсенето на красота от хората постепенно се увеличава, това донесе безпрецедентно бързо развитие на индустрията за красота. Сред тях най-забележителни са уредите за красота и уредите за епилация. Вземете например устройството за епилация, домашният преносим инструмент за епилация стана широко известен от обществеността. Както се казва, популярността има тенденция да създава проблеми .. Тъй като устройствата за епилация на домакинства стават все по-популярни в големите платформи за електронна търговия на дребно, все повече се слухове за устройства за епилация в Интернет. Днес, като старши инженер на инструмент за обезкосмяване, искам да направя изчерпателен слух, опровергаващ.

И така, какви са слуховете за домашното устройство за епилация?

Слух 1: Устройството за обезкосмяване в домашни условия има лъчение

95

Преди да разсея този слух, искам всички да разберат една основна концепция, какво е радиация? Определението за радиация е просто пренос на енергия от потока на материята в течаща среда. За да дадем прост пример, светлинната енергия на слънчевата светлина, разпространяваща се във вакуум и въздух, също може да се нарече вид радиация и също е като флуоресцентната лампа, която използваме всеки ден. Тези така наречени излъчвания по същество се различават от тези, произведени от атомни бомби. Фотоните, използвани в нашите домашни апарати за епилация, по същество са същите като тези, изложени на слънчева светлина. Така че, моля, не се притеснявайте от лъчението на домашния инструмент за епилация.

Слух 2: Инструментът за домашна епилация е по-вреден за тялото

Когато видях този слух, тогава се възмутих и едва не счупих екраните на компютрите си. Позволете ми да успокоя вълнението си и да дойда бавно. За да кажа, че домашното устройство за епилация е по-вредно за тялото, не мога да разбера защо има такава забележка. В сравнение с широкомащабното професионално оборудване за епилация, нашата дължина на вълната е умерена, енергията не е толкова висока и основно е в енергийния диапазон, където болката не е силна, може да се постигне ефектът на епилация. Най-голямото увреждане след използване на устройството е, че кожата може да е зачервена и тя ще отшуми в рамките на 1-2 дни. Именно поради високата безопасност на домашното устройство за епилация, то може да се използва като домашна употреба.

Нещо повече, казва се, че след използване на устройството за обезкосмяване ще повлияе на нормалното изпотяване на човешкото тяло. Тук искам да подчертая, че човешкият космен фоликул и потната жлеза са две различни позиции.

Слух 3: Домашното устройство за епилация няма ефект

На първо място, трябва да ви обясним принципа на инструмента за епилация. Принципът на епилация е да се използва селективен топлинен ефект на светлината върху биологичните тъкани. Меланинът в космените фоликули и космените стъбла абсорбира селективно енергията в спектъра и преобразува енергията на светлината в топлина. След като температурата се повиши рязко, тя разрушава тъканта на космения фоликул, за да постигне целта на епилация.

96

Така че инструментът за епилация определено е ефективен, но защо много хора казват, че епилацията не е ефективна?

Това е свързано с цикъла на растеж на косата и честотата на използване на инструмента. Цикълът на растеж на косата включва периода на растеж, периода на дегенерация и периода на почивка. По време на периода на растеж родителската клетка на косъма се дели бързо. Този период има най-много меланин и най-висока чувствителност към светлина. Следователно лазерната епилация се завършва предимно през този период и е най-ефективна. В периода на дегенерация матрицата на косъма се дегенерира, коренът на косата се свива. Косменият фоликул се отделя от корена на косата в периода на почивка и косата пада. По време на периода на разграждане и периода на покой той е нечувствителен към лазерната светлина и не разрушава космения фоликул.

Така че има период за използване на домашната епилация и той обикновено ще има очевидни ефекти след 5-8 седмици.

Вярвам, че след като прочетете това съдържание, трябва да разберете по-задълбочено нашето домашно устройство за епилация. Приятелят, който иска да опита, но се е колеблил, може да действа сега. За вашата красота е наложително.