Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Лазерна епилация: 5 неща, които трябва да знаете, преди да започнете лечението

Време: 2019-12-02 Хитове : 148

Ако обмисляте лазерна епилация, струва си да се проучите. Знам, че е лесно да бъдете привлечени от обещанието за живот без стърнища, но е толкова важно първо да прочетете фактите (и страничните ефекти), за да сте сигурни, че лечението е подходящо за вас. Има толкова много различни възможности, когато става въпрос за епилация, от кола маска до резби и бръснене до пинцети, но лазерната епилация е една от малкото опции, която предлага по-постоянен подход за премахване на космите по тялото (ако желаете и вие) .

1-2103201P50N10

1. Процесът звучи болезнено, но не е лошо

Някои клиники обясняват, че лазерната епилация действа, като изпраща светлината на лазера през пигмента в косата. „Тази (светлина) се превръща в топлина, която уврежда космения фоликул и космената крушка.“ Може да откриете, че това е бърза, остра болка, която може да се окаже по-болезнена при по-тънка кожа близо до носа, брадичката и слепоочията. Но лазерите имат охлаждащ механизъм (основно непрекъснато работещ студен въздух точно там, където сочи лазерът), което е полезно.

2. Търпението се отплаща

Отнема две или три седмици след първото ви лечение, за да видите разликата, и 8 -12 лечения, за да получите пълния резултат.

1-2103201P50cZ

3. Това всъщност е доста бърз процес

Уговор за пълно лице отнема само 20 минути, включително бърз чат и премахване на грима в началото.

4. След това не можете да отидете на фитнес

Топлината от лазера остава в кожата ви в продължение на 24 часа, така че няма да получите фитнес, сауни, горещи душове. Ако го направите, рискувате да създадете прекрасна топла среда за размножаване на бактериите и да ви създадат петна.

1-2103201P5101c

5. Лазерното лечение може да предизвика по-голям растеж в някои случаи

Вярно е, определени видове коса могат да бъдат стимулирани да растат по-дълги и по-дебели. Но не се притеснявайте, ако косата не е подходяща, вашият дерматолог ще ви уведоми.