Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Обяснени са лазерна епилация и IPL за епилация

Време: 2021-07-15 Хитове : 8

Когато се използват като методи за премахване на космите, както лазерите, така и интензивната импулсна светлина (IPL) използват светлина за затопляне на космените фоликули и предотвратяване на повторно израстване. Макар и с подобно звучене, технологията, използвана от всеки, наистина не е, като ключовата разлика е използваният източник на светлина.

467

Нека видим кой метод за епилация е подходящ за вас?

1,Обяснено е лазерната епилация

Лазерното лечение засяга косата във фазата на активен растеж (анагенен стадий). Лазерният лъч се състои от прецизно контролирани импулси на енергия, които се абсорбират от меланина или пигмента в косата, достигайки до активните космени фоликули, които лежат под кожата. По същество енергията загрява косата - чак до дъното на корена - безопасно я унищожава, без да уврежда околните тъкани или кожа. Този процес се нарича още фототермично разрушаване,

Повечето хора ще се нуждаят от курс между шест и осем сесии, след което косъмът ще бъде видимо намален или окончателно отстранен и кожата ще изглежда гладка и равномерна.

2,IPL за епилация е обяснено

IPL технологията - известна още като технология с интензивна импулсна светлина - всъщност не е лазерно лечение. За разлика от лазерната епилация, тя използва широк спектър от светлина с множество дължини на вълните. Това означава, че има повече неконцентрирана енергия около косата и областта на кожата. И така, IPL използва многоспектърни светлини, докато лазерът използва светлина с един спектър, което означава, че IPL енергията е разпръсната и много по-слаба. Лазерът има уплътнена светлина и цялата енергия е фокусирана върху тази единична светлина.

Що се отнася до IPL, светлините на спектъра се измерват като дължина на вълната (nm), например 510nm дължина на вълната означава, че тази спектърна светлина може да проникне 510nm дълбоко под кожата. Светлината с дължина на вълната 510 nm се привлича най -добре от меланина, така че е най -добре да се използва за епилация. 532nm означава, че светлината може да достигне до 510nm под кожата. Червените кръвни клетки в кръвта имат най -висока абсорбция към тази светлина, така че IPL е много ефективен при лечението на появата на повърхностни счупени капиляри.