Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Подготовка преди и след домашна ipl епилация

Време: 2019-09-10 Хитове : 215

Тъй като домашното IPL устройство за епилация е най-добрият избор за епилация на външен вид и употреба. И така, какво ще подготвим преди и след епилация?

IPL, което означава Intense Pulsed Light, е друга форма на епилация, много подобна на лазерната епилация. Принципът и при двете лечения е един и същ и се основава на използването на целенасочена светлинна енергия, която се абсорбира от космените фоликули, като ги уврежда, така че в крайна сметка предотвратява повторното им израстване. IPL терапията обаче не използва лазери. Вместо това използва широк спектър от дължини на светлинните вълни, които не могат да бъдат фокусирани като лазер.

IPL не прониква в кожата толкова дълбоко, колкото могат лазерите, което може да доведе до по-голямо нагряване на околната кожа. По-малко фокусиран, IPL отнема повече време, за да повлияе на растежа на косата. Това обаче е по-евтина алтернатива.

1-2103201Р133628

Как да се подготвим за лечение

Планирайте Ahead


Ако сте приемали антибиотично лечение, отложете сесията си с лазерна епилация до две седмици след приема на последната доза.

Можеш да се обръснеш

За разлика от това, когато имате кола маска или резба, не е необходимо да имате косми на повърхността, за да работи лазерното лечение. Всъщност се препоръчва бръснене в рамките на 12 часа преди вашето лазерно лечение, тъй като това ще предотврати облъчването на косата на повърхността от лазера.

Не восък или конец

Важно е обаче също така да не се намазвате с восък или да нанизвате зоната през месеца, предхождащ вашето лазерно отстраняване, тъй като това ще наруши етапа на естествен растеж на косата и следователно значително ще намали ефективността на лазерното лечение.

Почистете кожата

Уверете се, че по кожата няма козметика, дезодоранти, кремове или други козметични продукти. Уверете се, че през седмиците преди лечението кожата ви е достатъчно овлажнена.

Носете свободни дрехи

Искате да изберете елементи от облеклото, за да можете да изложите зоната за лечение удобно и лесно. Освен това ще искате да сведете до минимум всяко дразнене на зоната след сесията, така че тесните дънки не са добра идея, ако имате лазерна линия на бикини или крака.

Защитете кожата си

Уверете се, че използвате защитата от слънцето обилно през седмиците до и след лечението, дори когато просто сте останали в офиса. Не използвайте шезлонги и дори не използвайте фалшив тен и не стойте на пряко слънце в седмиците до и след лазерната епилация. Това ще изсуши кожата ви и ще ви направи по-податливи на изгаряне. Почернената кожа също ще означава, че лазерната епилация е по-малко ефективна, тъй като по-тъмната кожа ще абсорбира повече от енергията от лазера.

1-2103201Р134458

Aftercare

За пореден път, не восък


Чрез кола маска или резба след лечението може да нарушите фоликула и да възпрепятствате увреждането, което лазерът е причинил на фоликула. Това може да означава, че причинявате повторен растеж в области, в които иначе може да не започне.

Използвайте слънцезащита

Трябва да избягвате пряката слънчева светлина и кабините за тен за 2-4 седмици след лечението. Можете да приложите слънцезащитен крем, но се уверете, че има висок SPF рейтинг. Третираната кожа ще бъде по-чувствителна към слънцето от нормалната, така че използвайте по-висок SPF, отколкото обикновено.

Избягвайте горещите вани и душове

Поне 48 часа след лечението избягвайте да се къпете или къпете в гореща вода, тъй като това може да раздразни кожата. По същия начин не използвайте фитнес или сауни в този момент.

Избягвайте използването на грим и дезодоранти

Ако сте си лекували подмишниците или лицето, избягвайте да използвате дезодоранти и грим. Продукти на минерална основа могат да се използват, ако е абсолютно необходимо, но ако се развие дразнене, отстранете го и овлажнете с витамин Е, за да успокоите кожата.

1-2103201P13E44

Не драскайте

Нормално е кожата да се чувства малко сърбяща, но не я драскайте, тъй като тя ще бъде по-деликатна и по-вероятно да се белези, ако е счупена.

беля

След като зачервяването отшуми, можете внимателно да ексфолирате зоната. Важно е обаче да не правите това твърде рано. Обикновено ще трябва да изчакате поне 1-2 седмици след лечението.

Космически лечения навън

За да дадете на кожата шанс да се възстанови, уверете се, че сте оставили между 4 и 12 седмици между лазерната епилация, освен ако ръководството ви с инструкции не препоръчва друго. Не забравяйте обаче, че прекомерното третиране на кожата ви може да я увреди.