Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Някои за въпросите с лазерна епилация

Време: 2019-12-18 Хитове : 117

Боли ли лазерната епилация?

Усещането, което почувствах, беше кръстоска между пластмасова лента, притискаща се към кожата ми, и лекия токов удар, който често получавате при докосване на ръката на ескалаторите.

Малко по-неудобно е в определени области, където кожата има тенденция да бъде по-чувствителна, като например по горната устна и линията на бикини, но докато сеансите продължават и косата намалява, усещането също намалява.

1-2103201P64TR
Колко време отнема възстановяването след лазерна епилация?

След всяка сесия забелязах докосване на зачервяване и понякога странни бели глави, но нямаше изгарящи или подобни на обриви симптоми - това не бива да се случва, ако вашият техник постигне интензивността на настройката в зависимост от вашата коса и тип кожа.

Гелът от алое вера винаги се прилагаше върху мястото, за да успокои и успокои кожата и няколко дни след първите няколко процедури забелязах, че космите започват да падат - резултат!

Бързо напред към днес, аз съм седем сесии в моето лечение (препоръчва се една сесия на всеки четири седмици, за да хванете косата в правилния си етап на растеж) и не мога да повярвам разликата.

На някои места косата ми не съществува, а на други е толкова фина, че едва се забелязва.

1-2103201P64JO

Предимствата и недостатъците на лазерната епилация

- БРЕТЕТЕ се между процедурите. Това е най-добрият начин за бързо премахване на космите, без да се уврежда коренът. Вашият козметичен терапевт ще избръсне зоната, преди да приложи лазера върху кожата ви, така или иначе, тъй като всяка видима коса само ще бъде изпечена в противен случай!

- НЕ НАнасяйте тежък грим в продължение на 24 часа след лазерното лечение, за да избегнете запушване на кожата и причиняване на пробиви. Ако наистина трябва, изберете минерални видове, като Jane Iredale, Inika и bareMinerals, които оставят кожата да „диша“.

- НЕ избягвайте излагането на слънце - и отстранете и фалшивия тен. Лазерите са по-съвместими с по-бледите типове кожа, така че, въпреки че тенът изглежда страхотно, той ще сведе до минимум ефективността на лазера, предотвратявайки проникването на енергия до корена на косата.

1-2103201Р645335

- НЕ ВЕЩАЙТЕ, не епилирайте и не скубете косата си между процедурите, тъй като тя премахва косъма от корена. Лазерите работят, защото са привлечени от пигмента на косъма под кожата и ако той е напълно изчезнал, няма да има нищо, което лазерът да запечата. Ако случаят е такъв, може да се наложи да изчакате още четири седмици, докато коренът се формира отново, докато не бъдете лекувани отново.

- НЕ носете SPF с висок фактор. След процедури кожата става по-чувствителна към UV лъчите, така че винаги я нанасяйте в слънцезащитен крем с висок фактор, за да я предпазите от неща като хиперпигментация и чувствителност.

- Ексфолирайте зоната внимателно, тъй като тя насърчава мъртвите корени да падат след всяко третиране и ще направи кожата ви да изглежда по-малко неравна и сенчеста.