Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Еволюционната история на епилацията на човека

Време: 2021-07-08 Хитове : 9

Трябва да знаем, че най-ранните ни предци са били древните маймуни. Преди около 5 милиона години древните маймуни са имали светло оцветена кожа и тъмна коса по цялото тяло. Преди 3.2 милиона години косата на тялото все още е била много гъста, преди около 1.5 милиона години повечето косми по тялото на древните маймуни са изчезнали. С течение на времето и еволюцията той се превърна в нашето човешко същество, но досега хората все още са покрити с косми по цялото тяло, но някои хора имат рядка коса, която не влияе на живота, а някои хора също ще бъдат раздразнени чрез прекомерна коса.

изображение

От човешките записи епилацията може да бъде проследена до древен Египет и Месопотамските равнини през 3000 г. пр. Н. Е. Повечето от жените на стенописи, картини и порцелан, открити от археологията, нямат косми по тялото или косата им е значително подстригана, така че може да се направи извод, че хората са имали навика да премахват космите оттогава.


През Средновековието благородниците наистина били „голи“ и дори си обръснали веждите. С нарастващото търсене на обезкосмяване, хората започнаха да изследват използването на домашни билкови мехлеми за премахване на космите.


Разбира се, включва и ние китайците. Още от династията Суй Китай има “ Метод с ролна повърхност ”за премахване на косата в лицето, като се използва вар като смазване, като се вземе влажна бяла нишка и с помощта на двете ръце се извиват зъбите нагоре и надолу и наляво и надясно, за да се премахне косата. Досега някои места все още продължават да използват този древен метод.


Ножовете за обезкосмяване, с които вече се запознаваме, започват през 1904 г., когато излизат мъжките ножове за безопасна епилация, а женските ножове за епилация излизат на пазара през 1915 г. По това време носенето на дрехи без ръкави и излагането на ръце на публични места бяха приети от широката публика, така че ножовете за епилация станаха просто необходими.

изображение

През 1960-те години на миналия век основното общество за женската естетика все още е, че крайниците трябва да бъдат гладки и гладки, без да се вижда косата, така че пчелният восък е изобретен за прилагане на обезкосмяването на крайниците.


През 1980-те и 1990-те години хората се интересуваха от скулптура на мускули и изграждане на тяло. Момчетата също започнаха да използват епилация, да не говорим за момичетата. Често използваните методи включват ножове за епилация, кремове за епилация, пинсети и така нататък. С увеличаването на търсенето е добавено и домашното IPL фотонно устройство за епилация.


В днешно време устройствата за домашна епилация са все по-приети и признати от китайския народ и постепенно се превръщат в популярно търсене. Причината е, че е удобен за използване, частен и рентабилен и е по-съобразен със съвременните концепции за потребление.


Вижда се, че хората преследват красотата от древни времена до наши дни. С напредъка на обществото методите за обезкосмяване стават все по-всеобхватни. И така, каква причина имаме, за да не създадем по-съвършено тяло?