Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Косата расте отново след процеса на епилация. Може да не по правилния начин

Време: 2021-01-06 Хитове : 2

В тази ера, в която всички хора се грижат за външния си вид, епилацията вече се превърна в артикул за красота, който обикновено се преследва и изпробва от младите хора. Все още ли използвате самобръсначката за епилация? Моля, забравете това, случайно бихте пострадали. Или използвате Beewax? Xiao Nuo би искал да говори за восъка за епилация. Основните компоненти на восъка са пчелен восък, вазелин и други вещества. Основният принцип е използването на някои съставки за изкореняване на косата. Така че обезкосмяването с beewax е точно като механичното издърпване на косъма, което ще предизвика силно усещане за болка, което наистина е неприемливо за повечето хора. Процесът на обезкосмяване с восъчен восък може също да причини заразяване на някои локални космени фоликули и възпаление. Освен това някои химически компоненти в пчелния восък могат да причинят алергични реакции по кожата.

1-2103201Q105T0

Когато сте използвали горните методи за обезкосмяване, установили ли сте, че космите са пораснали отново в рамките на няколко дни. Така че защо не можем да изберем безопасен и безболезнен метод за премахване на космите. IPL устройството за епилация е доста добър избор, използва силна импулсна светлина, фотоните могат да проникнат в епидермиса и се абсорбират от космените фоликули в дермата, за да генерират топлина и да унищожат космените фоликули. Ефектът от епилацията е по-безопасен и по-траен от традиционните методи за епилация.

Въз основа на метода IPL, Xiao Nuo обобщава следните препоръки за вас:

1. Процесът на епилация не е еднократна работа. Растежът на косата е периодичен. Трябва да изберете правилното време за епилация. Цикълът на растеж на косата се разделя на: период на растеж, период на регресия и стационарен период. Когато използваме домашно устройство за епилация на фотони, то трябва да се извършва на интервали от време и трябва да се спазва, за да се постигне ефектът на трайно обезкосмяване.

2. Честото стоене, яденето на пикантни храни и лошите навици на живот водят до окосмяване. Независимо какъв метод на обезкосмяване използвате, ако не можете да се отървете от лошия навик да стоите до късно, ще забележите, че космите по главата ви ще стават все по-малко и повече по тялото. Това е така, защото тялото е в състояние на стрес, когато стои до късно, което ще доведе до прекомерна секреция на мъжки хормони, които ще се превърнат в дихидротестостерон и дихидроген под действието на андроген-конвертиращите ензими в космените фоликули. Тестостеронът има двойни ефекти на възбуда и инхибиране върху растежа на косата. Той стимулира растежа на космените фоликули в областта на брадата; следователно, в името на нашето тяло, ние трябва да развием добър житейски навик!

Има и някои други малки подробности. Например, използването на продукти за епилация не трябва да се използва твърде често, обикновено веднъж 1-2 седмици; след употреба обърнете внимание на слънцезащитата. Ако направите това по-горе, ще получите два пъти резултата за епилация.