Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Има толкова много методи за епилация, коя е най-добрата епилация за нас?

Време: 2019-10-18 Хитове : 134

Има толкова много методи за обезкосмяване, Нека да разгледаме коя е най-добрата епилация за нас.

Има много начини да премахнете нежеланите врастнали косми от ръцете и краката си. Ще разгледаме подробно всеки от популярните начини, които се предлагат на пазара, заедно с предимствата, които всеки от тях има.

Растежът на косата може да възникне поради хормонални промени. Това може да се дължи и на генетиката. Ако ви притеснява косата, която расте по тялото ви, следвайте съветите, предоставени с всеки метод. Ето поглед към начините, по които трябва да премахнем космите по тялото с лекота:

1. Бръснене

Бръсненето е един от най-бързите и лесни начини да премахнете космите и да продължите деня си. Независимо дали използвате самобръсначка за еднократна употреба или електрическа самобръсначка, и двете имат вградено острие, което повдига и подрязва косата на повърхността на кожата.

Самобръсначката може да работи върху различни части на тялото, включително:

● крака

● ръце

● подмишници

● зона за бикини

● лице

Те също могат безопасно да премахнат космите от:

● горна устна

● брадичка

● вежди

● бакенбарди

1-2103201P24GX

2. Изчистване

Пиенето е друг ефективен и евтин начин за премахване на космите по тялото. Този метод работи малко по-различно от бръсненето. Вместо да премахват космите с бръснарско ножче, пинсетите са предназначени за скубане или издърпване на косата от корените.

Пиенето действа върху всякакви косми по лицето или тялото. Това е особено полезно при оформянето на веждите. Обикновено резултатите от пинцета продължават по-дълго от бръсненето - до три до осем седмици.

За да подправите космите по лицето, изпълнете следните стъпки:

1. Преди да започнете, избършете лицето си с топла кърпа, за да омекотите кожата.

2. Изолирайте космите, които искате да скубете.

3. Докато държите кожата си опъната, скубете по една коса.

4. Винаги дърпайте или скубете по посока на растежа на косата.

Пиенето може да причини лек дискомфорт, но обикновено не е болезнено. Ако имате болка, разтрийте кубче лед върху областта, за да намалите зачервяването и възпалението.

Не забравяйте да дезинфекцирате пинсетите си с алкохол преди и след скубането. Подобно на бръсненето, пинцетата също могат да причинят врастнали косми.

3. Епилация

Епилацията е друга възможност за премахване на космите по лицето или тялото. Тази техника може да елиминира косата до четири седмици, което може да е по-добрият избор, ако сте заети и не искате редовно да се бръснете или пинсете.

Епилаторите действат подобно на пинсинг и бръснене. Разликата е, че епилаторите елиминират космите по лицето, като хващат няколко косми едновременно и ги отстраняват от корена. Тъй като косата се отстранява от корена, отнема повече време, за да порасне отново. Понякога епилацията води до по-меки и фини косми. Нишките могат да станат по-малко забележими.

Може да мислите за епилатори само когато премахвате космите от краката или от по-големи части на тялото. Но епилаторите се предлагат в различни размери, което ги прави идеални за премахване на космите по всички части на тялото, особено краката и ръцете.

Не е необходимо да подготвяте кожата си, когато използвате епилатор. Въпреки това, ексфолирането няколко дни преди това помага за омекотяване на кожата и намаляване на риска от врастнали косми.

Процесът може да бъде болезнен, но забавянето може да намали дискомфорта. Ако имате нежност след това, нанесете кубче лед върху болезнени места, за да намалите отока и възпалението.

1-2103201Р249360

4. Кола маска у дома

Епилацията с кола маска е ефективен начин за премахване на всички косми в дадена област. Има два различни вида восъчни комплекти:

● восъчни ленти, които затопляте между ръцете си, преди да нанесете

● восък, който се разтопява в по-топъл и след това се нанася върху мястото с пръчка

Когато пазарувате за восък, търсете мек восък или восък, който е формулиран за употреба върху лицето. Твърдият восък е по-добър за краката и бикини зоната.

Ако изберете восъка, който трябва да е топъл у дома, закупете восъчен нагревател. Водогрейката ще загрее восъка равномерно и ще ви позволи по-добър контрол върху температурата. Също така, не забравяйте да закупите много восъчни пръчки, за да използвате всяка пръчка само веднъж. „Двойното потапяне“ може да въведе бактерии във восъка и може да причини инфекция на кожата.

Преди да направите кола маска, направете тест за пластир върху кожата си, за да видите дали развивате алергична реакция и дали восъкът е с правилната температура. Восъкът не трябва да се чувства неприятно горещ. Той трябва лесно да се плъзга по кожата ви.

Епилацията с кола маска може да е неудобна, но не трябва да е болезнена. Епилацията с кола маска може да доведе до развитие на акне и врастнали косми. Трябва също да се избягва, ако използвате ретиноиди.

1-2103201Р250421

5. Домашна употреба ipl епилация

Основният проблем при много методи за епилация е, че резултатите са временни или продължават само няколко седмици. За по-дълги резултати, помислете за домашна употреба ipl епилация.

Този метод използва лазер и пулсиращи лъчи за увреждане на космените фоликули, което води до загуба на коса. Това е полутрайно решение - косата расте отново след около шест месеца. Понякога косата никога не расте отново. Ако косата се върне, тя може да бъде по-фина и незабележима.

Не е тайна обаче, че непрекъснатият процес на премахване на космите е обезпокоителен и уморителен. Епилацията на ipl за домашна употреба може да бъде малко скъпа, но когато я сравнявате с цялата употреба на бръснач, кола маски и т.н., отколкото е значително по-евтина в дългосрочен план. Постигането на желаните резултати обикновено изисква няколко пътувания до лекар или в спа център. Когато сте изтощени от бръснене, епилацията на ipl за домашна употреба може да бъде най-доброто решение. Епилацията на косми ipl за домашна употреба е най-ефективният начин за премахване на нежеланото окосмяване, като ви позволява да прекарвате повече време в заниманията, които ви харесват.

Епилацията на ipl за домашна употреба е неинвазивно лечение за трайно намаляване и премахване на нежеланото окосмяване. В резултат на това кожата изглежда по-гладка, без да се налага бръснене или кола маска и т.н.

Епилация на ipl за домашна употреба може да се извършва навсякъде по лицето, като горната устна и брадичката. Но трябва да избягвате лазерите, когато премахвате космите около клепачите и околните зони. Често срещаните странични ефекти на домашната употреба ipl епилация са зачервяване и нежност. Нанесете лед, за да намалите дискомфорта.

Шенжен Нобъл вярва, че най-ефективният начин да се отървете от намаляването на космите (до 90%) е чрез епилация на ipl, но също така разбираме, че е необходима предпазливост, когато става въпрос за козметична процедура. Ние предлагаме най-добрата технология за епилация на интензивна импулсна светлина ipl в нашите процедури, за да осигурим оптимални резултати с максимална грижа. Всички методи, които използваме, са клинично одобрени и безвредни за всеки тип кожа.

1-2103201Р252122

6. Кремове за депилация

Кремовете за депилация са друга възможност за епилация. Резултатите могат да продължат по-дълго от бръсненето и тези кремове може да са по-евтини от кола маската.

Тези кремове имат химикали като натрий, титанов диоксид и бариев сулфид, които разграждат протеините в косата, така че тя лесно да се разтваря и отмива. Въпреки че тези съставки обикновено са безопасни, съществува риск за реакцията.

Ако за първи път използвате крем за депилация, направете първо тест за пластир и нанесете малко количество от крема върху кожата си. Признаците на реакция включват зачервяване на кожата, подутини и сърбеж.

Тези продукти се предлагат като гел, крем и лосион. Въпреки че тези кремове могат да премахнат космите по която и да е част от тялото, някои кремове са създадени специално за окосмяване по лицето. Това означава, че те също така изглаждат, ексфолират и овлажняват лицето.

7. Вдяване на резби

Вдяването на резби е друга възможност за оформяне на вежди и премахване на нежеланото окосмяване по лицето на горната устна, отстрани на лицето и брадичката. Този метод използва конец, който дърпа и усуква нежеланата коса, докато се повдигне от космения фоликул. Резултатите могат да продължат по-дълго от бръсненето или пинцета, плюс този метод не причинява врастнали косми.

Нишките също не включват химикали. Така че, няма риск от кожна реакция, въпреки че може да изпитате незначителна болка или дискомфорт, докато техникът премахва космите от фоликулите. За да намалите болката, помолете вашия техник да нанесе обезболяващ крем върху лицето ви или след това да приложи топъл компрес. Този метод за епилация изисква умения, така че ще трябва да намерите обучен козметолог или естетик.

Включването на резби може да не е опция, ако имате акне, тъй като може да доведе до спукване на подутини.

Надявам се, че тази информация ви е била полезна. Палец нагоре, ако ви е било интересно. Наздраве !!! :-)