Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Каква е разликата между лазерната и IPL епилация? (ЧастⅠ)

Време: 2019-12-12 Хитове : 161

IPL и лазерната епилация са дългосрочни процедури за намаляване на растежа на косата. Те действат по сходен начин и могат да бъдат много ефективни. В допълнение към предотвратяването на повторното израстване на космите, и двата метода на лечение могат значително да намалят скоростта на растеж на останалите косми, както и дебелината на косата.

Много пациенти и клиенти както на IPL, така и на лазерна епилация постигат много успешни резултати, но за да се постигнат най -добри резултати, е важно да решите кой метод е по -подходящ за вас.

1-2103201Р545393

IPL срещу Лазерна епилация, каква е разликата?

Лазерната и IPL епилация работят на същия принцип. Това означава, че светлинната енергия се абсорбира от области с висок пигмент, като косми, които следователно се нагряват. Топлината уврежда фоликула, забавя растежа на косата и дори я предотвратява напълно. Основната разлика между устройствата за IPL и лазерна епилация е използваният източник на светлина. IPL използва широкоспектърна видима светлина, докато лазерната епилация използва свойствата на лазера.

1-2103201Р546123

Важно е обаче да се разбере как областите на кожата, които имат по -висок пигмент, като лунички и бенки, както и по -тъмната кожа като цяло, също ще абсорбират повече светлинна енергия и топлина в резултат. Това може да повлияе кой метод за епилация е най -подходящ за вас. За да ви помогнем да решите, ето малко информация как работят и двете технологии:

Как работи IPL епилация

IPL означава Intense Pulsed Light и използва източник на широкоспектърна видима светлина. Тази светлина е специално контролирана за премахване на по -къси дължини на вълните и е разработена за насочване към специфични структури. При епилация, той е предназначен да насочва пигмента меланин в космите, докато при други употреби, като лечение на вени на паяк, той е насочен към хемоглобина в кръвта. Светлинната енергия се абсорбира, пренасяйки се като топлинна енергия, която загрява косата, причинявайки увреждане на фоликула.

1-2103201P54T34

Как работи лазерната епилация

Лазерната епилация също използва способността да загрява космите и да уврежда фоликулите, като ги взривява със светлинна енергия. Въпреки това, той е малко по -различен от IPL, тъй като използва специфичните свойства, които лазерите притежават. Лазерите могат да бъдат изключително контролирани, така че да могат да бъдат фокусирани в малка площ и да изминават голямо разстояние, без да се разпръскват, както обикновено би било светлината. Те също могат да произвеждат лъчи, които съдържат само един цвят светлина. Следователно тези характеристики на лазерите могат да бъдат използвани в полза на лазерната епилация. Лазерът може да пътува по -дълбоко надолу в порите, като дава концентриран светлинен лъч на фоликула и следователно може да бъде по -специфичен в лечението, което дава.