Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Какво е значението на OEM / ODM за домашни устройства за епилация, за които хората в бранша често казват

Време: 2021-06-17 Хитове : 15

1. Какво означава OEM

Производителят на оригинално оборудване (OEM) обикновено се възприема като компания, която произвежда части и оборудване, които могат да бъдат брандирани от друга компания. (какво означава това изречение). Тоест, всички дизайнерски чертежи на продукта се произвеждат и обработват напълно в съответствие с дизайна на производителя на устройството за епилация. Но продуктът може да промени някои цветове или лога в съответствие с друго искане на компанията. Понастоящем много големи марки апарати за епилация имат производители на OEM, т.е. Казва се, че продуктът не се произвежда от оригиналната маркова компания, а се произвежда в сътрудничество с производителя на устройството за епилация и продуктът е собствена марка.

1-2-7

Второ, какво означава ODM

ODM означава, че след като производителят проектира определен продукт, в някои случаи той може да бъде облагодетелстван от други компании и да поиска от производителя да посочи тяхната марка, когато произвежда продукта, или леко да модифицира дизайна. Тук производителите, които се занимават с проектиране и производство, се наричат ​​ODM производители, а продуктите, които произвеждат, са ODM продукти.

Най-очевидната разлика между OEM и ODM е, че OEM се възлага основно на производството на продукти; ODM е основно поръчан дизайн на продукта.

OEM е неизбежен начин в тенденцията на мащабно социално производство и мащабно сътрудничество. Това е и един от ефективните начини за рационализиране на ресурсите и е резултат от широкомащабно обществено производство. В Европа, OEM индустриалните асоциации са създадени още през 1960-те години на миналия век, а производството на OEM е станало важна част от съвременното индустриално производство. С по-нататъшното ускоряване на икономическата глобализация, търсещите OEM могат да избират доставчици на OEM в по-голям мащаб, така че собствениците на марки трябва да избират мощни производители на устройства за епилация при избора на производители на OEM / ODM.