Всички категории

Техническа информация

Начало>Новини>Техническа информация

HOT НОВИНИ

Защо косата е по-плътна след бръснене

Време: 2020-12-23 Хитове : 3

Който с буйна коса може да знае, че косата ще расте отново скоро след като използваме традиционни методи за премахване на косата. Новата коса е по -тъмна и по -дебела от оригиналната. Тази ситуация е наистина смущаваща.

1-2103201Q044916

Много хора се чудят защо косата става по -дебела след бръснене. Причината е, че коренът на косата е по -дебел от върха, така че когато отрязваме косата от корена, косменият фоликул изглежда по -дебел. От друга страна, новата коса расте нагоре, а не по диагонал, което също може да даде на хората усещане за удебеляване на космите по тялото.

Традиционните методи за обезкосмяване причиняват следните проблеми:

Прекалено болезнено е да се скубе: Процесът на скубене е болка, но знаете ли, че космените фоликули се простират до дермата на сантиметър дълбоко.

Изкуствено отстраняване на космите, лесно е да се направят фоликулите и околната тъканна инфекция, възпаление. Принципът е лесен за разбиране: когато издърпате репичката, почвата ще следва репичката, вие искате само да издърпате космите и без да повредите околните тъкани, което е невъзможно. Освен това, след отстраняване порите и кожата са в крехко състояние, което намалява съпротивлението на кожата или води до космени фоликули, потни жлези, мастни жлези и други части на инфекцията.

Космените фоликули лесно се възпаляват с помощта на крем за депилация. При нормални обстоятелства в космените фоликули има бактерии. Те са точно като пробиотиците в червата и могат да се разбират мирно с хората. Но когато космените фоликули са унищожени или имунитетът на организма е нисък, бактериите в тялото ще се увеличат рязко, а след депилация външните бактерии влизат от порите, което лесно може да причини възпаление и подуване на космените фоликули.

Това ще причини много проблеми, така че не препоръчваме да използвате традиционни начини за премахване на нежеланото окосмяване. Ако обаче искате да решите проблема с енергичната коса, това не е само традиционният начин за решаването му. Сега можем да изберем устройство за епилация за домашна употреба, което е удобно и няма да причини вреда на тялото ни. Известно е, че устройството за епилация в домашни условия е засегнато от много млади хора. Приятели, които не са го използвали, моля опитайте, определено ще има изненада!